index
Fotogalerie Galileo
     
Aktuality - report

Hudební smršť se přehnala přes Prahu

Pražský ostrov Štvanice přilákal o víkendu 14. - 16. května všechny příznivce rockové hudby různých žánrů. Nechyběl ani punk, ska i klasický rock.
Kdo se přišel podívat, určitě se nenudil.

Plakát BL 2004...Pátek
Počasí všem přálo a tak pod širým nebem byl po 15 hodině festival úspěšně zahájen.
Postupně se představilo mnoho kapel. Nezklamal Tleskač se svým skvělým podáním ska music. Hodně rytmů, které nenechaly nikoho v klidu. Poněkud tvrdší kalibr spustila Slovenská skupina Slobodná Európa. I přes skvělé výkony všech vystupujících, přece jen zlatý hřeb večera se teprve blížil. Lehce po 20. hodině se objevili… i po 21 letech v plné svěžesti a kondici… Visací zámek byl tu a předvedl strhující punkovou show.
Sobota
Naopak nyní počasí nepřálo vůbec. V podstatě celý den více či méně pršelo a pro koncerty pod širým nebem to nebylo to pravé. Od poledních hodin se postupně na pódiu střídaly kapely a diváci se při tom snažili schovat pod místní stany. Po páté odpolední se na scéně objevilo rockové tornádo v podobě DOCTORA P.P., který promoklý dav pěkně rozparádil. Trochu folkovější náladu přinesl písničkář Jiří Schmitzer, ale to bylo jen na chvíli. Další neklid do davu poslala kapela E!E. To už se diváci rozrostli o mnoho dalších, kteří přišli pozdravit a popřát vše nej… k 19. narozeninám Třem sestrám, které odvedli opět skvělý výkon. Nutno podotknout, že hlavní postava tohoto festivalu Mafuna zařídil tam nahoře protekci a těsně před vystoupením sester přestalo pršet.
Neděle
Po propršené sobotě se počasí opět umoudřilo a tak festival pokračoval podle programu pohodlně dál. Kromě jiných kapel se k večeru představila i skupina Southpaw. Byla to příjemná necelá hodinka skvělé hudby. Tvrdý rytmy předvedla Vypsaná fixa, po které následoval vrchol nejen nedělního večera, ale i celého festivalu a nový objev naší hudební scény Divokej Bill (spíše podle odborníků, protože Divokej Bill nejsou žádní nováčci).
Ve velkém stylu a za podpory nemalého davu diváků udělali důstojnou tečku za 5. ročníkem největšího hudebního festivalu v Praze Barvy léta 2004.

Další fota... web Barev Léta >

Text a foto: Pavel Průcha


Aktualizace: 06.02.2006 0:38 AM
 
 
 
Kontakt Aktuality Produkce Reklama Foto-video Fotogalerie Kontakty Galileo